Wat is een VUUR - CACAO CEREMONIE?

 


Wat is een cacao ceremonie?

                            

 

Cacaoceremonies bestaan al duizenden jaren, helemaal terug naar Maya- en Azteekse tradities, gebruikt voor innerlijk ontwaken en het openen van je hart. 

Indien je zwanger bent, borstvoeding geeft, antidepressiva slikt (ssri medicatie) of mensen die hart en vaatziekten hebbben, is het minder geschikt.

Dit doordat cacao een vaatverwijder is en er meer bloed naar het hart gepompt wordt.

Pure cacao wordt namelijk gebruikt als een hartopenend medicijn. Daarnaast zorgt de rauwe cacao voor een gevoel van euforie en een heel liefdevol gevoel.

 

Rauwe cacao zit vol met mineralen en vitamines, waardoor het de doorbloeding verhoogt, het reinigt je lichaam van afvalstoffen en gifstoffen en je immuunsysteem krijgt een boost. 

Cacao wordt gebruikt tijdens een ritueel, waarbij intenties worden vastgesteld.

 

Het drankje is niet te vergelijken met de cacao van de chocolade die we allemaal kennen. Het cacao drankje is namelijk wat bitter en aan chocolade zijn allerlei soorten suikers en toevoegingen gevoegd. Het zelfgemaakte cacao drankje is puur, met lotus bloem en diverse helende kruiden.

 

Het is raadzaam om 3 uur voorafgaand aan de ceremonie niets te eten en geen cafeïne houdende dranken te drinken, dit zodat het drankje goed opgenomen kan worden in je lichaam. En zorg voor makkelijke kleding, desnoods laagjes, zodat je altijd wat aan- en uit kan trekken. 

 

Overigens ga je van een cacao drankje niet hallicuneren zoals wel bij de andere plantmedicijn ceremonies kan ontstaan. Het brengt geen schade aan betreffende je lichaam en geest.

Hoe zet ik een cacao ceremonie in?

                                    

We gaan in een cirkel zitten (bij goed weer bij de vuurkorf, zittend op boomstammen) en stellen onze intenties vast, vaak is dit gericht op wat je wilt ervaren tijdens de ceremonie, dit onder begeleiding van muziek.

Je intenties mag je delen met de groep, wil je het liever voor jezelf houden, is dit natuurlijk ook prima. 
Daarna wordt het cacao drankje rustig genuttigd, de cacao is gemaakt van pure rauwe cacao uit Peru of Quatemala.


Dit cacao drankje heb ik zelf samengesteld van de rauwe cacao uit Peru of Quatamala, diverse helende kruiden en wordt gedronken met blauwe lotus. De ingredienten welke ik toegevoegd heb, werken versterkend en helend voor de opening van je hart.  

 

We ontvangen mama cacao middels een song.
Nadat je eenmaal het zelfgemaakte drankje gedronken hebt, krijg je alle ruimte om te gaan voelen wat je ervaart onder begeleiding van meditatieve muziek en een soundhealing ( met diverse sjamaanse muziekinstrumenten en klankschalen).

Ga voelen en ervaren waar jij behoefte aan hebt: dans, journallen, gewoon liggen en genieten van de muziek en het fijne gevoel wat het je brengt... alles is okay.

 

En in de tussentijd kan je ook heerlijk genieten van een energetische massage (extra bij te boeken), waardoor je nog meer in je lichaam komt.

 

De cacao wordt ook wel DE energie van Mama Cacao genoemd. Deze staat voor liefdevol en helend, waardoor je na het nuttigen van het drankje meer open staat, je hart wat verzacht en je zal merken dat je in liefdevolle verbinding met jezelf en de anderen staat. Je bent beter in staat om op een liefdevolle manier met de energie van je hart te connecten. 

 


Wat is een vuurritueel?  

Vuur is een krachtig element, waarbij "wat mag jij loslaten" centraal staat tijdens het vuurritueel, ook wel HOMA genoemd.

Waar houdt je aan vast aan het verleden?

Wat past je niet langer? 

Wat wil je niet meer dragen?

Wat mag jij loslaten?

 

Beschrijf of teken welke intenties je hebt om los te laten.

Je intenties mag je nadien delen met de groep, indien je daar de behoefte voor voelt.

Daarna mag je hetgeen wat je los wilt laten aan het vuur geven. 

 

Wil je dit loslaat ritueel extra kracht bij zetten, kan je thuis voorafgaand aan de vuur - cacao ceremonie je eigen offer maken.

Dit is een geschenk of voorwerp wat je thuis maakt van natuurlijke materialen.

Deze kun je dan meenemen naar de retraite, om het loslaten kracht bij te geven door het offer mee te verbranden.

 

Bij goed weer vindt het vuurritueel plaats in de tuin bij de vuurkorf en boomstammen waar je op kunt zitten, waarbij een prachtige boeddha over je zal waken.

Indien het slecht weer is, zal dit vuurritueel onder de veranda plaatsvinden. 


Soundhealing

Wat is een soundhealing?


Bij een soundhealing neem ik jullie mee op reis.
Op reis met diverse (sjamaanse) muziekinstrumenten & (singing) klankschalen. Deze bespeel ik en ieder sjamaans instrument heeft een andere klank en trilling, waardoor je uit je hoofd gaat en een diepere ontspanning ervaart. 


Deze trillingen zorgen voor heling op een diepere laag en voel je door heel je lichaam. De klanken en trillingen zorgen namelijk voor verschillende frequenties, waardoor het de hersengolven synchroniseert en je merkt dat je meer bij jezelf komt.


Wat is inbegrepen in de prijs:

♡ Opening Circle (bij goed weer bij de vuurkorf buiten,

    zittende op boomstammen)

♡ Intenties uitzetten

♡ Cacao Ceremonie met Blauwe lotus

♡ Soundhealing (met diverse sjamaanse muziekinstrumenten en singing klankschalen)

♡ "Wat mag jij loslaten " beschrijven

♡ Meditaties

♡ Vuurritueel, waarbij je hetgeen wat je wilt loslaten - aan het vuur mag geven

♡ Soepje en vers fruit ivm lichte maaltijd na cacao ceremonie 

♡ Inclusief onbeperkt koffie/ ayurvedische thee/ (munt) water

 

De Vuur - Cacao Ceremonie zal ongeveer 4,5/5 uur duren. 

De prijs bedraagt € 77,00 per persoon. Apart bij te boeken: energetische massage van 20 minuten voor € 20,00.

 

Het vuur - cacao ceremonie is te reserveren op onderstaande geplande data of een datum die jij wenst (individueel of voor 2/4/6 personen private zijn andere data bespreekbaar):

Donderdag 10 augustus 2023 

Vrijdag 8 september 2023

Zaterdag 9 september 2023

Vrijdag 13 oktober 2023

Zaterdag 28 oktober 2023

Vrijdag 10 november 2023

 

Wil je graag weten welke data de rest van het jaar, neem dan contact op via telefoonnummer/app; 06-47404787.


Wens je een vuur - cacao ceremonie met vriendin/partner of vader/moeder? 

 

Wil je bv een moeder/dochter/partner of met vriendinnen dit delen? Ook dat is mogelijk om te boeken, genaamd; Private Vuur - Cacao Ceremonie.  

We starten met opening circle, vervolgens intenties uitzetten, de cacao ceremonie, soundhealing en daarna zal het vuurritueel plaatsvinden met het thema "wat mag ik loslaten" middels oa een meditatie.

Na de cacao ceremonie zal er een soepje voor je klaar staan met vers fruit.

Een ENERGETISCHE MASSAGE van 20 minuten tijdens de cacao ceremonie, kun je extra bijboeken voor € 20,00 per persoon. 

De prijs bedraagt € 88,00 per persoon.

Indien er een persoon uitvalt, zal er in overleg een nieuwe datum gepland worden. Of indien het Bv 4 deelnemers zijn, en er valt iemand uit, dan worden de kosten met € 10,00 per persoon verhoogd voor de overige deelnemers bij een private sessie. 

 

Wens je een individuele vuur - cacao ceremonie, waarbij ik specifiek aandacht heb voor jou als persoon?

Waarbij ik je kan coachen op de thema's waar jij tegenaan loopt en je een holistische massage kan geven (massage is inbegrepen bij de prijs). 

De prijs bedraagt € 115,00 voor het volledige programma zoals hierboven beschreven, inclusief massage. Waarbij ik volledige aandacht heb voor JOU als persoon en ik je begeleid met thema's waar jij in het dagelijks leven tegenaan loopt.

 

De individuele vuur - cacao ceremonie zal ongeveer 4/4,5 uur in totaal zijn.

Samen bekijken we welke dag/tijdstip het beste uitkomt.

Voor meer informatie, stuur mij een app op telefoonnummer; 06-47404787.


Vuur - Cacao Ceremonie pluspunten:

  • Je ervaart een krachtige verbinding met je eigen IK
  • Je ervaart dat je echt dingen hebt losgelaten
  • Je ervaart heel veel liefde voor jezelf en voor je omgeving
  • Je ervaart meer rust
  • Je maakt je hoofd leeg
  • Je ervaart een dankbaar gevoel
  • Je hebt even tijd voor jezelf gehad
  • Je zal volledig kunnen ontspannen
  • Je zal meer inspiratie en creativiteit ervaren

 


JIJ BENT MOOI EN UNIEK

Ieder persoon is mooi en uniek, dat komt er alleen niet altijd uit, omdat men ver van zichzelf verwijderd is.

 

Daarom is het belangrijk om regelmatig tijd en ruimte voor jezelf in te lassen. Daarmee zorg je dat je weer in verbinding met jezelf komt te staan, liefde ervaart voor anderen en al wat is. En daar kan een vuur - cacao ceremonie heel goed aan bijdragen. Dit zodat je weer op een liefdevolle manier naar jezelf en naar je omgeving kijkt.

 

Ik voel bij een vuur - cacao ceremonie: verbinding, liefde, nieuwe inzichten, elkaar inspireren, gewoon ZIJN, sterke hartconnectie, voelen, ervaren, kracht, het licht zal op JOU schijnen en nog zoveel meer... en dat... dat wil ik graag met anderen delen zodat ook jij dit gaat ervaren!


Over Brigit

Mijn missie is puur gericht om te helpen & helen vanuit liefde. Ik laat je ervaren dat het leven niet tegen je werkt, maar voor je werkt.

Door de inzet van helende energetische sessies, kom je dichter bij je ware kern.

Deze helende sessies bestaan oa uit een holistisch energetische massage, inner child healing, ceremonies en het inzetten van een krachtig vuurritueel l wat mag jij voor altijd loslaten en aan het vuur geven?
Deze sessies zorgen voor een diepe transformerende reis naar je ware kern. Je komt hierdoor weer volledig in je kracht, je geluksgevoel wordt vergroot, ervaart innerlijke rust, zelfvertrouwen en veel zelfliefde. En dat gun ik iedereen.

Het geeft mij veel voldoening en een dankbaar gevoel, dat ik elke dag mensen mag helpen om (weer) in contact te komen met zichzelf, hun ware ik en liefde mag verspreiden.

Ik kijk er enorm naar uit om je te mogen ontvangen!

Liefs Brigit

hier om een tekst te typen.